SheerCheer Free Download: Hledat!

Před týdnem byl jeden z místních článků – Poběžíte, i kdybyste nechtěli – věnován běžeckým aplikacím. Dva dny na to se česká zběhlá komunita seběhla před pražským Rudolfinem, aby odtud přesně v poledne odběhla své vesměs první půlmaratóny. O časech, prohrách i eMocích už bylo napsáno ažaž, a tak se snadno stalo, že v davu 18999 nohou (mám totiž pocit, že jsem mezi závodníky zahlédl i Jiřího Ježka) byla přehlédnuta aplikace, kterou disponovala naprostá většina zúčastněných.
Dlouho před výstřelem z Aurory v tu sobotu bylo lze vidět kolem tisíce lehkooděnců a sexyoděnek, kšírující se do spleti drátů a kabelů, šikovně propojených snad se všemi částmi těla mezi drdolem (nebo pleší) a špičkou palce na noze. Všude kolem se to rádiově a magneticky vlnilo, tepové frekvence svištěly davem a vybudíky, tepoměry, garminometry, nikeruinery a další chytré pochystátory se tetelily nadržeností obepnutých těl. Neviditelné signály z nebes se odrážely od našponovaných satelýtek, ajajpody se nahřívaly a čipy slastně sály pot z levých bot. Všichni se nepřítomně usmívali a pokud se někdo Škorpil, tak jen Štěpán na startu a v cíli zároveň. 
Pak se na konci 17. listopadu Mé vlasti vzedmula hladina Vltavy a celé Lovosice (9500 obyvatel) se vydaly k Výtoni. Napřed krokem, později skokem. Nevím, zda to bylo tím nadšením, ale vůbec jsem si nevšiml, že by tuhle aplikaci někdo spjal, nahodil nebo naklikl. Prostě se nám všem najednou rozeběhla a běžela zcela spolehlivě, a jedno, zda rekordních 59,5 minuty Lima Filemona Kimeliho nebo 157 minut mých, zkrátka klusala jak hodinky, které jsme na trati trávili. Musím uznat, je to ohromně praktická záležitost. Zkrátka, čirá radost. Stála by za patent, a já bych se nestyděl, že jsem patentát. Spoléhám na to, že na ni přijde na příští AppParádě řeč.
Nevíte někdo, jak se to jmenuje?


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Tak jsem si to zkusil a už mě to nebaví.

Podivný případ doktora Jekylla a pana Hyda (Beneše)

To za nás se bruslilo ještě skutečně, na opravdovým plastu, a ne jen virtuálně, jako teď…