Čtyřka! Je tu čtyřka!

Včera jsme popřáli ženám k jejich mezinárodnímu svátku, dnes po květince dostanou Františka s Rebekou.   
Ale co muži? Těm živé květiny nevoní, ti si radějí pohrají s jinšími poupaty. Však jim jich ve středu večer SEČ Tim Cook nadělil, seč mu kreativita stačila. 
Všechnu smetanu slízl The Nový iPad, sice bez přídomku III., ale jako by se stalo. Virtuální kupka dalších vychytávek byla víceméně opomenuta: o šikovné pomůcce iHob jsme referovali včera, ale na dnešek jsme si nechali skutečnou lahůdku! Co by jiné servery daly za to, aby se k této informaci dostaly jako první… třeba Úletem světem by, si prý snad ze samé radosti zaplatili i korektora své češtiny aby jim, opravil hrubky kterými se jejich novinky jen hemží, o McRumors a Weifone ani nemluvě. To, co vidíte dole, lze totiž srovnat jedině snad s objevením ježka v kleci ve Stínadlech.  
Ve stínu Nového iPadu tak zamžoural do příšeří světa skutečný nástupce iPadů 1, 2 i Nového, iPad 4D. Číslem 4 chce Apple vyjádřit svoji filozofii, že opět předběhl dobu (personifikovanou číslicí 3), kromě toho se jeho filozofie opírá o čtvrtý rozměr, (pojmenovaný po Woźniakově polském bratranci Minkowském).  
V čem je – kromě jednoho prostoru na disku navíc – tento model tak převratný?  
Především se jedná o první oboustranný tablet. Vyvinutý zdvojený displej Rreettiinnaa umožňuje práci s tabletem jak nervóznímu jedinci, který si musí s gadgetem pořád otáčet (starší z nás si jistě vzpomenou na oblíbenou hru pro příslušníky VB se zápalkami: OTOČ!), tak zamilovanému páru chatujícímu přes facebook (mimochodem, integrovanému do systému pod názvem iFacebook).  
Druhou inovací je vyhřívaný displej. Mnoho uživatelů předchozích modelů si stěžovalo na revma zejména v ukazováčcích, a aplikace miniaturní varianty podlahového topení (iPod LahaHot) učinila zvýšeným nákladům VZP přítrž (kromě toho Apple nyní ke starším modelům přibaluje tubu iPodeldoku). 
A do třetice – a teď se držte, ať to s vámi nešvihne! – tablet se bude vyrábět v provozovnách družstva Samsung! Ano, v týchž prostorách, v nichž se ještě donedávna dělníci a dělnice škodolibě posmívali všemu, co mělo šťopku trochu nakřivo! Takovou potupu si Samsuňáci („… pumprdláci, od Applu teď mají práci!“) vysloužili. „Now maybe they will give us a room,“ poznamenala trefně mluvčí šenzenské applovské montovny ŽenŠen Gay Sha.  
Tohle všechno je pravda pravďoucí. Ale jestli ne, tak Němcům vrátím cenu Konráda Adenauera!




Na čtvrtém rozměru je sympatické, že nevrhá stín, a to ani vlastní.


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Tak jsem si to zkusil a už mě to nebaví.

Podivný případ doktora Jekylla a pana Hyda (Beneše)

To za nás se bruslilo ještě skutečně, na opravdovým plastu, a ne jen virtuálně, jako teď…