Volební unisex-appeal


Doufejme, že lidová moudrost pro dnešní den neskončí rčením o tom, jak na svatého Hygina pravá zima začíná, a že k 11. lednu bude přiřazena moudrost mnohem podstatnější, a to ta, že snad na Bohdanu toho bohdá nebude, aby český kníže z boje utíkal a ve volbách neporazil dva padouchy, jednoho tělem a druhého duší. Útěku se nebojím, prohru si nepřipouštím. 

I tak mi to ale nedalo, a šestkrát jsem si bezpohlavně e-zaapeloval.

1. Unisex e-peal (peal – zvonění, rachot)

Když jsme před téměř čtvrtstoletím zvonili a rachotili klíči za zmizení bolševiků z našich životů, rozhodně jsme se netěšili na to, že bychom jednou měli mít tehdejšího komanče za dnešního prezidenta. Takže apeluji v duchu své novoročenky z roku 2006: Komančům nevěřil už Vinnetou! Howgh!

2. Unisex e-peel (peel – kůže, slupka) 

Protože peeling vede k obroušení mrtvých buněk kůže za účelem odstranění odumřelých části pokožky, apeluji na všechny, kterým ještě kůže neztvrdla do hroší kvality, aby tu bolševikem okoralou kůrku jednou provždy sedřeli a zjistili, že dotýkat se dá i bez bolesti a s citem.

3. Unisex e-piel (piel – pol. zpíval)

Zpěvem k srdci, srdcem k vlasti, vyvedl na spolkový prapor Hlaholu Josef Mánes. Kéž by nám bylo do zpěvu ještě v neděli, kéž by náš hlahol zněl krajem a býl vítězný. 
První prezident–osvoboditel to s námi myslel dobře, stejně jako první prezident–dramatik. Bohužel, druhý prezident–Osvoboditel se pochopil blbě a osvobodil naše nepřátele, a rovněž druhý profesor–Dramatik si spletl dveře a místo do zkušebny v Národním divadle se hrne do Hradu a do marné Války s cvoky, v níž hraje tu blbější a epizodní roli.

4. Unisex a pel (nevinnosti)

Z devíti kandidátů jsou tři ženy, z nichž dvě si zaslouží být tak nazývány, zatímco ke třetí by se hodil nepatrný přepis slova kandidát (ale toho se vám ode mne nedostane). Z těch dvou zbylých jedna má na víc, oč druhá má na míň, a pohříchu oč ta třetí má nejvíc. Kdyby kandidovala Miroslava Němcová, hlasoval bych pro ni všemi dvaceti.
Sextet mužů tvoří – kromě mého favorita – oživlá rytina, město u Jičína, pivo ve službě, chodící kýl a hrouda prosáklá becherovkou. Prosím – nezaměňovat nevinnost s nevinou.

5. Unisex–apple (apple – jablko)

Jablko jako symbol hříchu pro jedny, a jako symbol telefonů pro druhé. Bohu naivně důvěřuji, a boh snad dá a toho bohdá nebude, aby český kníže z boje s komanči utíkal, ale koho bys voli ty, Steve Jobsi? Platil by na tebe některý můj Apel Macintosh?

6. Marný sechste-appell (šestá výzva)

Na čísla nemohlo nedojít. Sečtete-li totiž počet liter ve jménech kandidátů, jednoznačně vede Karel Schwarzenberg s 18 písmeny, a přičtete-li k nim jeho kandidántské číslo 9, vede s neuvěřitelnými 27 body a je naprosto logické, že součet 2 a 7 je opět 9, protože náš osud mu tohle magické číslo přidělil…
Rovněž s devítkou je sice i Táňa Fischerová, ale protože kandiduje jako čtvrtá v pořadí a měla tak náskok, končí nutně druhá. Jana Bobošíková s 8 body je třetí, Zeman se 7 čtvrtý. Se šesti se ještě jakžtakž drží Zuzana Roithová, Dienstbier (4) s Fischerem (3) jsou už bez šance a pánové Franz (2) se Sobotkou (1) jsou už vyloženě srandovní outsideři. 

Tak, a půjdu volit a Schwarzenberga k tomu!

Letitá ilustrace nepoužitá v Božích a jiných mukách Terezy Boučkové konečně nachází uplatnění...

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Tak jsem si to zkusil a už mě to nebaví.

Měšice 21. 4. 2023

Podivný případ doktora Jekylla a pana Hyda (Beneše)