Nelze to pominout, dnes je jedinečný den, jedničky, kam se kouknete. Kdejaký jedinec zatoužil se zrovna dneska zdvojit, a tak obřadní síně přetékají rozesmátými novomanželi; porodnice hlásí tatínky nadšené z rodných čísel svých synáčků, u dcerušek to bohužel kazí přičtená pětka k prostřední jedenáctce. Prostě sláva, ne-li šťastné, pak jistě nejkrásnější číslo.

Havířovská kartářka Ludmila ale prohlásila (bylo to i v hlavních zprávách), že tahle množina prvočísel je agresivní a štěstí rozhodně nepřinese. A že dnešek je dnem nevhodným na cokoliv, de facto dnem jenom na to jedno. Tři jedenáctky jsou prý mistrovská čísla, alespoň u data. (U stolu v hospodě to zas takové mistrovství není.)
Dnes uzavřené sňatky se budou prý projevovat egoismem jednoho z novomanželů, dokonce se prý „může stát, že přestane brát ohled na city partnera a místo toho převládnou vlastní emoce a pocit ukřivdění.“ Tak buď je ona úplně blbá, a nebo jsme se všichni oženili a vdaly 11. listopadu. 
Zato děti, které se dnes narodí, podle zralé úvahy zkušené kartářky „budou potřebovat od rodičů pomoc při získání sebedůvěry a dosažení rovnováhy. Významnou roli zde sehraje i schopnost komunikovat." Také bych mohl být kartářem. 
Když všechna čísla dnešního data sečte další světoznámá kartářka, Katarína z Ostravska, dostane číslo osm. Osmička je podle ní číslem materiálna, peněz, finančních vazeb a pomíjivosti. Nevím, pro mě je osmička zubem vpravo i vlevo nahoře, stejně jako dole. Podle paní Kataríny je dnešek „skvělý den pro ty, kteří se rozhodnou prosadit, a skvělý bude také pro získávání majetku.“ Kolik kartářských maturit je třeba složit, abych směl do světa hlásat podobná moudra?   

A co na to dnešní svatý Martin? Tomu naštěstí můžou být samé jedničky ukradené:   

Na Martina pláče husí rodina
Lehla do pekáče jejich mamina

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Tak jsem si to zkusil a už mě to nebaví.

Podivný případ doktora Jekylla a pana Hyda (Beneše)

To za nás se bruslilo ještě skutečně, na opravdovým plastu, a ne jen virtuálně, jako teď…