Další funkce telefonu nabídnou šňůrky?

„Zajímavý koncept před několika dny představila…,“ tak začal středeční příspěvek na tomto portálu, zabývající se nevídanými funkcemi obalů na naše telefony. Následující den se s dalším dnem sešel a svět je ohromen novou vymožeností, a to multifunkční šňůrkou k mobilnímu světu na našem krku. Inteligentní futrál je sice pecka, ale bez superinteligentní tkaničky nebude znamenat vůbec nic. 
Ve zmiňovaném textu totiž není ani slovo tom, že uváděné funkce pouzder se aktivují monotónním pohupováním se řemínku, tzv. smartstringu. Ten si na nedávné konferenci no-name vývojářů odbyl svoji premiéru a nejen na betatypy je již uzavřena pre-registrace.   
Jak to funguje? Jednoduše, když rozumíte fyzice stejně jako autoři tohoto převratného konceptu: kmitající šňůrka svým chvěním vytváří energii, která je akumulována v miniaturních akumulátorech (až dosud to dá rozum), ukrytých ve středovém onano vláknu, procházejícím v sinusoidílné vřetenici řemínkem od přezky k přezce (tady se začínám ztrácet); přezky ovšem nejsou ledasjaké, jsou z vodivé hlitiny a skrze senzory, umístěné po stranách záhyblivého prvku, absorbují vnější vlhkost a tou přes miniaturní minimlýnská minikolečka rozkmitají pididynamíčko, a energie z něj je zdrojem všech dalších zázraků, včetně dobíjení samotného přístroje (a tady už mi rozum stojí). Tento převratný doplněk nese pracovní název iCord, a my budeme rozhodně u toho, až se s ním roztrhne sáček. Českou verzi lze objednávat zde. 

Principem je tzv. motus oscillatus, neboli pendulace:

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Tak jsem si to zkusil a už mě to nebaví.

Podivný případ doktora Jekylla a pana Hyda (Beneše)

To za nás se bruslilo ještě skutečně, na opravdovým plastu, a ne jen virtuálně, jako teď…