Moderní je e-kouřit!


Zatímco odborným tiskem proběhla nesmělá zpráva, že Apple spustil iTunesStore v Rusku, Turecku, Indii, Jižní Africe a dvaapadesáti dalších zemích, nikdo si nevšiml, že táž firma v tichosti buduje i v Česku síť svých center iPhumeStore.

Její realizací Apple vychází vstříc vzrůstající oblibě elektronického hulení, tzv. iGaret (kuřiva zbaveného nežádoucího eHtu, něco jako iNhalátory). Z notorických kuřáků – hodinu co hodinu žehrajících, že se svým zlozvykem musí na chodbičku rovněž nekuřáckého CafféMacs v areálu sídla Applu na adrese 1 Infinite Loop v Cupertinu – sestavil Tim Cook tým pro jeden jediný úkol: zpracovat koncept mobilu a elektronické cigarety v jednom, s pracovním názvem iPhume. 
Technicky problém hoši z Cupertina vyřešili přidáním inhalačního kanálku k dírce na sluchátka a prakticky to vypadá tak, že jedním uchem posloucháte a buď inhalujete druhým, nebo si druhé sluchátko strčíte do úst a vcucáváte dávku spolu se zvukem (tuto variantu ale doporučují na inhalačno).   
Boom elektronického kouření zaregistroval jako první právě Apple, a aby uživatelům elektronického nikotinu (iKotin) maximálně zjednodušil přístup k eDroze, zahájil Apple realizaci zvláštní eLektronickokuřácké sítě iTrafik, nabízející přes wifi mj. dobití cucátka iKotinem různých příchutí a dávek, a v holdingu s Marlboro pod názvem Appleboro rozjel službu iWeed se sloganem „Moderní je e-kouřit.“  Zároveň s tím kuřácká sekce AppliedStore (tj. uměleckoprůmyslový obchod) začala nabízet spoustu praktického příslušenství, např. virtuální popelníky na elektronický popel (iPopelNice 1), aplikace LiGhter (intuitivní zapalovač) nebo populární iBlowUp. 
A tak jako iPadMini vyšel vstříc mrmlající minoritě užívačů iPadu velkých, myslí Apple i na stydlivé huliče a jim je určena nejúspornější varianta, nabízená pod názvem iWhyggle, pouze se dvěma funkcemi: Volat a Kouřit (Call&Puff).
Krom toho, že nový iPhume vyjde maximálně vstříc lidem závislým na e-kouři, rozhodl se Apple pro ještě větší intergraci přístroje do chodu běžné americké domácnosti (evropské normy jsou zatím stále v lecčem pozadu) a před Vánoci vyrukuje se systémovým balíčkem &Home, obsahujícím mj. dálkové splachovadlo WC Remote, obrazový čistič zežloutlých zubů (via Yellowtooth), hřeben iComb (s funkcí vlasového skeneru), iPemzu českých vývojářů z firmy FruFru s původním názvem iWannaMassage či suché mýdlo (tzv. dry-soapple). 
A protože se blíží Vánoce, blíží se i tradiční předváděcí akce SantApplaus, na nichž bude možné si technické iMoženosti nejen prohlédnout a zakoupit, ale v rukou zkušených iNspicientů iVyzkoušet.
Teď se jen čeká, co na to Samsung, jeho kouřový displej na GalaxySnuff je jen začátek. Paradoxem ovšem je už to, že největší e-tabákové plantáže jsou právě v JIžní Koreji kolem Soulu.

Napsáno pro Reflex a pro fesionály.


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Tak jsem si to zkusil a už mě to nebaví.

Měšice 21. 4. 2023

Podivný případ doktora Jekylla a pana Hyda (Beneše)