Rusák

 Je třeba vzít v potaz, že to není jen nějakej Putin… 

… jemu radí čertví kolik generálů, který mají pod sebou desítky a stovky a tisíce loajálních náměstků a ouřadů, a všichni tihle gauneři mají za samozřejmost, že voják někam vlítne, všichni se před ním zeserou a on si udělá další zářez na svým kalašnikovu.

Je třeba pochopit, že někde hodně daleko od nějakýho Putina je ten moment, kdy se souhlas s ním a devotní poslušnost postupně mění v pochyby, nesmělej nesouhlas a nejistotu, a teprv zas ještě hloubějc se tohle „možná“ mění v jistotu a v „určitě“, že je to blbě a takhle že ne.

Ale taky je třeba pochopit, že ta rozhodující masa generálů, vědců, intelektuálů a politruků není masou blbců nebo hlupáků, ale masou lidí, který kdyby vyrůstali jinde a za jinejch geo- a kulturně- a vojensko-politickejch podmínek, možná bysme jim tleskali a vážili si jich. To je jen, že uvěřili blbýmu náboženství, že podlehli blbý ideologii a že se nenašel nikdo, kdy by jim včas napálil jednu mezi oči, aby se probrali. Proto je třeba pochopit i to, že tyhle uzurpátorský tendence a ideje jsou v některejch národech zakořeněný víc než v jinejch, menších a víc zvyklejch přistupovat na kompromisy, aby přežily. 

Čímž chci říct, že od Putina dolů jsou to do určitého momentu Rusáci, a od téhož momentu Rusové, proti kterým nelze nic mít, dokud se v nich okolnostmi, okolím, rodiči, učiteli, veliteli a prezidentem neprobudí Rusák. A Rusák nemá Rusa rád… natož Ukrajince, Moldavana, Estonce, Maďara nebo Čecha.

Nevím, jak kdo, já v tý mapě vidím vyděšený zvíře prchající před sebou samým…


Nevím, jak kdo, já v tý mapě vidím vyděšený zvíře prchající před sebou samým…

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Tak jsem si to zkusil a už mě to nebaví.

Podivný případ doktora Jekylla a pana Hyda (Beneše)

To za nás se bruslilo ještě skutečně, na opravdovým plastu, a ne jen virtuálně, jako teď…